Bespaar euro’s zonder wat te missen

Als huishouden betaal je voor enorm veel dingen. Hier betaal je veel geld voor, denk aan voedsel, belasting tot aan stroom. Op vele vaste lasten kan een hoop geld worden bespaard. In dit artikel krijg je een aantal tips om geld te besparen in het huishouden. De tips houden rekening met het feit dat je op kwaliteit amper iets wilt inleveren.

 

De eerste tip heeft te maken met de boodschappen. Koop in plaats van altijd een A-merk ook een keer een B-merk of C-merk. Op het eerste gezicht zal dit weinig geld schelen. Echter kan dit op jaarbasis enorm veel geld schelen. Een A-merk eieren scheelt een euro met een B-merk. Stel dat je twee keer per week eieren koop scheelt dit honderdvier euro per jaar.

 

De tweede tip heeft te maken met het waterverbruik, namelijk korter douchen. Het waterverbruik en de bijbehorende kosten zijn extreem hoog bij lang douchen. Wanneer je korter doucht scheelt dit aan het eind van het jaar een hoop geld.

 

In veel nieuwbouwwoningen is het al actief maar in oudere woningen nog niet. De hybride warmtepomp. Deze warmtepompen zorgen ervoor dat je geen gas hoeft te gebruiken om je huis te laten verwarmen. De overheid ziet toekomst in deze warmtepompen waardoor je een subsidie kan aanvragen voor een warmtepomp. Dit bespaart je honderden euro’s jaar. Vroegtijdig in het gasloos verwarmen stappen is een slimme zet. De verwachting is dat de waterpompen steeds duurder zullen worden door toenames in populariteit.

 

Een andere manier op de gasrekening laag te houden is isoleren. Isoleren zorgt ervoor dat, in de zomer, de warmte in het huis binnen wordt gehouden en de kou buiten blijft. In de winter gebeurd door isolatie dit proces precies andersom. Isoleren is geen lastig proces, echter kan het wel aardig wat kosten. Op lange termijn zal je altijd goedkoper uitkomen wanneer je de muren en vloer laat isoleren.

Comments are closed.