Hygiëne bij waterpijp roken

Veel mensen vinden het al eens gezellig om een waterpijp te roken met een groepje vrienden of met hun partner. In het tweede geval is de hygiëne die daarbij komt kijken minder belangrijk. Maar wanneer je met een groepje waterpijp rookt, is het minder hygiënisch en dus iets om meer nodig rekening mee te houden. Iedereen die een trekje neemt aan dezelfde slang is eigenlijk hetzelfde als allemaal uit hetzelfde glas drinken, dat zou ook niemand doen. De slang van de waterpijp wordt ook doorgegeven en gaat dus van mond tot mond, wat zorgt voor een mengeling van bacteriën erop.

Om dat te voorkomen en om in alle hygiëne van je waterpijp te genieten, kan je extra waterpijp mondstukjes aanschaffen. Mondstukjes zijn verwisselbare uiteindes die je op de slang kan plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar voor verschillende waterpijp slangen. De mondstukjes zijn meestal van rubber en bestaan in een variatie van leuke kleuren, zo kan je de mondstukjes goed uit elkaar houden. Ze zijn herbruikbaar, dus na het roken kan je ze makkelijk afwassen om de volgende keer weer schoon opnieuw te gebruiken. Zo kan je wanneer je samen rookt met je vrienden allemaal een eigen mondstukje gebruiken en wordt het roken veel hygiënischer.

De waterpijp slangen zijn ook af en toe aan onderhoud of vervanging toe. Ook in de slang kunnen er na meerdere keren gebruik bacteriën gaan groeien. Daarbij komt nog dat de smaken van de tabak die je rookt wat in de slang blijven hangen. Het is dus zowel voor de hygiëne als voor de smaak van het roken goed om de slang af en toe eens schoon te maken of te vervangen. Als je graag veel verschillende smaken tabak rookt, is het handig een wasbare slang te kopen die je na gebruik uit kan spoelen. Zo blijven de smaken optimaal en kan je dus ook optimaal genieten van je waterpijp.

Comments are closed.