Je eigen houten buiten speeltoestellen

Kinderen leren en beleven veel tijdens het buiten spelen. Heel veel van deze leuke activiteiten waar wij voor vroeger naar de speeltuin moesten kunnen de kinderen van tegenwoordig thuis beleven. Het hebben van houten speeltoestellen buiten is een droom voor veel kinderen. In dit artikel neem ik jullie mee naar enkele spellen die mogelijk zijn. Zo kan jij ervoor zorgen dat je kind eens wat vaker buiten komt in plaats van dat hij of zij achter de game console Call of Duty of Fifa spelen. Zo zorg jij ervoor dat je kinderen genoeg lichaamsbeweging en vitamines D binnen krijgen.

Als eerst kan je er voor kiezen om een zandbak hout neer te zetten. In deze zandbak kunnen kinderen een gigantische bunker bouwen om vervolgens verschillende spellen te spelen. Dit kan met een voetbal, met nurfpistolen of met zelf gemaakte spullen. In plaats van een berg kan maken kan je ook een kuil vragen en weer hele andere spellen spelen.

Hiernaast kan je er voor kiezen om een houten speelhuis te kopen. In zo’n huis huis kan je tikkertje of apenkooitje spelen. Je kan ook een wedstrijdje doen wie de bal in welk gat kan schieten of proberen met de bal te stuiteren op het dak, de muur of de glijbaan. Je kan er ook voor kiezen om een wipwap te kopen. Hiermee kan je proberen je mede wipper te lanceren, te balanceren op de balk of proberen de bal er af te schieten. Stel dat je met meer bent kan je ook proberen op elkaar te schieten tijdens het wipwappen.

Als laatst zijn er veel mogelijkheden met de schommel. Naast het schommelen kan je er ook voor kiezen om er een soort hindernis van te maken. Verder kan je op de schommel staan of op de schommel zitten. De wat oudere mensen en waaghalzen kunnen er zelfs salto’s en dergelijke afmaken

Comments are closed.