Reparatie voor rolluik | Snelle, deskundige service ROMASS

Wilde je vanochtend je rolluik openen maar gaat jouw rolluik niet meer omhoog of wilde je s’avonds je rolluik sluiten voor het slapen en gaat je elektrisch bedienbare rolluik niet meer dicht? Dit zijn altijd vervelende situaties en ze komen altijd ongelegen. Wanneer dit voorkomt begrijpen wij bij ROMASS goed dat je het zo nel mogelijk gerepareerd wilt hebben. Om onze klanten zo goed en snel mogelijk te helpen, zijn onze monteurs in heel Nederland gepositioneerd waardoor er meestal een monteur in de buurt is. Meestal kan het dezelfde dag nog gemaakt worden, maar in iedergeval binnen 48 uur.

Sommige storingen of problemen met een rolluik zijn eenvoudig zelf op te lossen, maar voor een aantal defecten heb je wellicht professionele hulp nodig. Dit is niet erg, echter wanneer je een specialist nodig hebt, wil je het wel zo snel mogelijk gerepareerd hebben. Daarnaast wil je ook dat de kosten van de reparatie niet te hoog oplopen. Daarom geeft ROMASS 3 tips waarmee je rolluik in no time weer werkt, tegen geringe kosten.

Check wat je eventueel zelf kunt oplossen

Voordat je een rolluiken specialist inschakelt, is het verstandig om eerst een aantal zaken zelf te checken. Dit om kosten te besparen om een monteur in te schakelen, terwijl het eenvoudig zelf op te lossen is.

 • Controleer de batterijen. Wanneer een rolluik niet meer opengaat met een afstandsbediening kan het zijn dat de batterijen leeg zijn. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is vaker voor gekomen dat een specialist langs komt en na onderzoek blijkt dat de batterijen leeg zijn. Dit is zonde van de kosten die je moet maken om een monteur in te huren.
 • Staat er stroom op het rolluik? Naast het controleren van de batterijen kan je ook controleren of het rolluik is aangesloten op het stroomnet. Het kan zijn dat er een aardlekschakelaar is of een stop gesprongen is in de stoppenkast. Indien dit het geval is, vervang de kapotte stoppen of zet de schakelaars terug in de juiste positie. Indien de deur hierna nog steeds niet werkt adviseren wij een monteur in te schakelen.
 • Liggen er geen objecten of vuil onder het rolluik? Een rolluik gaat niet naar beneden wanneer er vuil of objecten onderstaan door de onderloopbeveiliging. Controleer daarom altijd eerst of er niks onderstaan als het rolluik niet naar beneden wilt.
 • Zijn er geen onderdelen beschadigd of verwijderd? Kijk het rolluik na of alles nog goed vast zit en aanwezig is. Het kan zijn dat een rolluik niet meer reageert wanneer er een snoer los zit. Deze kun je eenvoudig zelf vastmaken.

Ga opzoek naar een betrouwbaar en erkend reparatiebedrijf

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en werkt je rolluik nog steeds niet? Dan is er weinig meer wat je zelf kunt doen. Het wordt tijd om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen die naar het probleem komt kijken. Om voor de juiste partij te kiezen is het belangrijk om de websites van de bedrijven te bekijken. Tijdens je online zoektocht is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hieronder een overzicht:

 • Telefonisch bereikbaarheid: Controleer van tevoren of het bedrijf die je wilt inschakelen goed bereikbaar is. Het is belangrijk dat ze snel reageren om een afspraak te maken. Een storing is al vervelend genoeg en daarom is het belangrijk dat je zo spoedig mogelijk geholpen wordt.
 • Hoeveel jaar ervaring heeft het bedrijf? Probeer te achterhalen of het bedrijf werkt met ervaren servicemonteurs. Niets is zo vervelend om een monteur in te schakelen die het probleem niet kunnen oplossen. Daarom is het belangrijk om een bedrijf te vinden met ervaren monteurs.
 • Welke merken en typen rolluiken kan het bedrijf herstellen? Naast ervaring is het ook belangrijk dat het bedrijf ook jouw merk rolluik kan maken. Niet alle bedrijven beschikken over de juiste onderdelen om alle types rolluiken te maken. Vraag daarom tijdens het inplannen van een afspraak altijd of zij jouw type rolluik kunnen maken.
 • Is het een klantvriendelijk bedrijf? Ga na of het bedrijf klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan zaken als No Cure No Pay en het aanwezig zijn van een klachtenprocedure op de website.

Ben goed voorbereid

Zoals met zoveel zaken, is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je een afspraak gaat inplannen, zijn er een aantal aandachtspunten waarmee je tijd (en kosten) kunt besparen.

 • Is er iemand aanwezig om de rolluiken specialist binnen te laten? Regel dat er iemand aanwezig is op het afgesproken tijdstip om de monteur binnen te laten en om bij de reparatie aanwezig te zijn. Het zou tenslotte jammer zijn, wanneer de monteur voor niets bij je aan de deur staat.
 • Geef duidelijk aan wat het probleem is. Geef aan wat het probleem precies is en wat je zelf al hebt gedaan om het op te lossen. De mekanieker kan zo al een beeld vormen en er voor zorgen dat eventueel benodigde onderdelen zeker aanwezig zullen zijn in zijn servicecamionette.
 • Zijn alle afstandsbedieningen aanwezig? Leg alle afstandsbedieningen klaar. Het kan namelijk voorkomen, dat ze opnieuw geprogrammeerd moeten worden. Wanneer je ze van tevoren klaar legt, hoeft de deurentechnieker niet te wachten tijdens de afspraak.
 • Is het oprolmechanisme vrij toegankelijk? Zorg ervoor dat de mekanieker goed bij het oprolmechanisme van het kapotte rolluik kan. Bijvoorbeeld door losse spullen aan de kant te zetten, zodat er voldoende ruimte is voor de reparatie. Hou er ook rekening mee, dat er misschien een ladder geplaatst moet worden.

Bij het navolgen van deze 3 tips is je defecte rolluik snel (en tegen lage kosten) weer gemaakt. Tot slot, nu we toch bezig zijn, een laatste tip: Regelmatig onderhoud zorgt voor minder storingen en een veilig werkend rolluik.

Neem voor meer informatie een kijkje op deze website

 

 

 

Comments are closed.