Tips bij het kiezen van een studie

De komende tijd is het voor middelbare scholieren weer de tijd om open dagen te gaan bezoeken. In het laatste jaar van de middelbare school komt hier nog veel meer druk op te staan omdat de tijd begint te dringen. Het is natuurlijk onwijs lastig om te beslissen wat je wilt gaan studeren als je nog heel jong bent. Dit geldt vooral voor scholieren van het VMBO. Zij zijn gemiddeld 16 jaar als ze slagen van de middelbare school. Daarom willen wij graag een paar tips geven bij het kiezen van de juiste studie. Maar voordat we beginnen, nog twee belangrijke punten die we willen benoemen. Ten eerste, probeer je hart te volgen en dus te doen wat jij leuk vindt. Natuurlijk is het slim om te luisteren naar tips van bijvoorbeeld je ouders of vrienden, maar maak de uiteindelijke beslissing zelf. Ten tweede, niks is permanent. Als je volgend jaar begint met studeren en je vindt er niks aan, dan kan je altijd ervoor kiezen om te stoppen. Je bent nog heel jong, dus dit vormt geen probleem. Maar zelfs als je je studie hebt afgerond en over tien jaar iets anders wil, dan kan dat gewoon. Je zit nergens aan vast!

 

Rietwerk

Rietwerk is een van de oudste beroepen die er bestaan. Het klinkt misschien niet als de meest voor de hand liggende keuze, maar er is veel vraag naar. Op dit moment zijn er niet veel rietdekkers in Nederland, dus er is zeker vraag naar jonge, nieuwe krachten.

 

Kapper

Kappers zijn onmisbaar in onze samenleving. Dus vind jij het leuk om met uiterlijk bezig te zijn en te kunnen praten met jouw klanten? Dan is kapper zeker iets voor jou. Je verleent mensen eigenlijk twee soorten service. Ten eerste zorg je dat hun haar weer mooi zit en naar hun wens is. Daarnaast zorg je dat zij een fijne tijd hebben door naar de kapper te gaan.

Comments are closed.