Tips voor de roadtrip

Het is bijna zo ver! Je hebt een roadtrip gepland en je gaat je voorbereiden voor de reis. Er zijn dan wat zaken waar je op moet letten om de roadtrip zo soepel mogelijk te maken. Je begint met de route plannen. Waar ga je heen? Bij een roadtrip wil je meestal meerdere locaties bezoeken. Je moet dus plannen hoe ver je elke dag gaat rijden zodat je ook een plek hebt om te overnachten en om die locatie te verkennen. Het leukste is een route waar je niet dezelfde route terug rijdt. Is dat bijna niet mogelijk of kost dat te veel tijd? Doe het dan niet.

Als je de route hebt uitgestippeld is het tijd om de regels van het verkeer in de landen te leren. In sommige landen heb je vreemde regels en je wilt niet zo maar een boete ontvangen. Dat verpest de sfeer. In Zwitserland moet je bijvoorbeeld een extra bril bij je hebben. In sommige landen mag je weer niet langs de weg stilstaan, ook niet als je een lege tank hebt. Verder moet je kijken wat je allemaal verplicht in de auto moet hebben. Zo moet je bijvoorbeeld vignetten nemen, een hesje meenemen en vergeet geen geld voor de tolwegen als je bijvoorbeeld in Frankrijk bent.

Zorg dat je allerlei andere handige dingen in de auto hebt. Zo kun je een Achteruitrijcamera nemen zodat je alles achter je goed kunt zien. Een Achteruitrijcamera kopen kan op veel websites dus kies een goede uit. Het is eenvoudig om er eentje te installeren in de auto. Bedenk wat nog meer handig is om mee te nemen in de auto. Het is ook slim om de auto te laten checken. Je wilt niet met pech ergens in een ander land belanden. Zorg dat je een nummer hebt voor het geval je wel pech krijgt.

Comments are closed.