Verbinding op reis

Als je op vakantie gaat moet je alles wat je thuis hebt een poosje achter je laten. Op sommige vakantiebestemmingen is het niet zo erg om alles achter te laten omdat alle belangrijke voorzieningen zoals internet en televisie daar aanwezig zijn waardoor je niets hoeft te missen. Als je echter naar een camping op vakantie gaat, weet je bijna zeker dat er geen goede toegang tot het internet en de televisie is. Datzelfde geldt voor alle andere vakantiebestemmingen waar je met je camper of caravan naartoe gaat. Toch zijn internet en tv wel de dingen waar veel mensen behoefte aan hebben en dus ook als ze op vakantie zijn.

Om internet en tv op de camping te krijgen, moet je een schotelantenne caravan installeren. Met een schotelantenne op je caravan heb je overal waar je komt en wanneer je maar wil toegang tot het internet en tot alle televisiezenders. Met een schotelantenne kun je dus op elke willekeurige plek op elk willekeurig moment toegang hebben tot het internet en tot al je favoriete tv-zenders. Het enige wat voor veel mensen te ver is weggelegd, is om tv te kijken tijdens het rijden. De technologie om tv te kijken in een bewegend object is er wel al, maar is voor de gewone Nederlander wat duur.

Normaal gesproken wordt een satellietschotel afgesteld op een satelliet en veranderd niet van plaats. Als de satelliet wel van plek veranderd is dat niet altijd direct heel erg, maar de meeste schotels kunnen niet tegen wisselingen van grote hoogtes en verplaatsingen over lange afstanden. Als je wel een satellietschotel wil die dat allemaal kan heb je een satellietschotel nodig die automatisch bijstelt wanneer dat nodig is. Voor dat soort schotels betaal je enkele duizenden tot enkele tienduizenden euro’s. Hoe meer je voor een schotel betaald, hoe beter deze schotels natuurlijk zijn.

Comments are closed.