Wat zijn scatter symbolen?

Als je als beginnende online gokker de wondere wereld van het online casino ontdekt, kom je waarschijnlijk heel wat onbekende termen tegen. Wie af een toe eens op de slotmachine speelt, heeft wel al eens iets van “scatters” gelezen. Het is meestal onbekend wat dat juist betekent, daarom leggen we het hieronder even uit.

We beginnen bij het begin. In de beginjaren toen gok kasten nog niet zo lang bestonden, hadden ze slechts één winlijn. Dat was eerst geen enkel probleem, maar na verloop van tijd werd het spelen met één winlijn toch wat saai aangezien je altijd twee of drie van dezelfde fruitsymbolen op één lijn moest hebben om te winnen. De ontwikkelaars van de gokkast hadden dat probleem gelukkig snel in het oog en gingen op zoek naar een oplossing. Die oplossing werd de volgende: het symbool van de kers werd anders geprogrammeerd zodanig dat je ook een prijs won wanneer je twee kersen in beeld had, ongeacht de winlijn. De kers is zo het eerste scatter symbool geworden.

Een scatter symbool is dus een Engelse term voor een kris kras symbool waarmee er een geldprijs te winnen is zonder dat het op een winlijn moet vallen. Huidige scatter symbolen werken nog steeds volgens deze redenering. Een scatter symbool kan tegenwoordig wel verschillende vormen aannemen zoals bloemen, dollartekens, goudstaven of kroontjes. De scatter symbolen hoeven dus niet op een winlijn te vallen maar gewoon in beeld te staan. Bij de meeste slotmachines heb je recht op een prijs als er drie of meer scatter symbolen staan. Bij sommige online slotmachines werken de symbolen anders. Zo zijn de scatter symbolen soms jokers of activeren ze een bonusspel, maar dat is niet altijd het geval. Zo weet je dus nu hoe je toch soms een geldprijs kan krijgen zonder dat de winlijn gevallen is.

Comments are closed.